Ingrid online

Welk nieuws in Weert?

Ik voel angst om alleen te eindigen als een oud omaatje; Schrijf al deze gevoelens op een briefje. We gaan er zo een oefening mee doen om je gevoelens te transformeren. Maar leg het eerst. Er bestaat dan angst om alleen gelaten en niet meer verzorgd te worden.

Dan is de angst voor het alleenzijn een wijze van uitdrukking voor de overlevingsdrift en voor de noodzaak om als hulpeloze baby anderen bij zich te hebben die voor voedsel zorgen.

* Vrouwen die ‘s nachts alleen door een donker park of een onbewoonde straat lopen, hebben. Dan heb je misschien last van anuptafobie – de angst om alleen over te blijven.

Klinisch Psycholoog

Net als faalangst, hoogtevrees, angst voor spinnen of smetvrees is dit een serieuze angst die je leven behoorlijk kan beïnvloeden. Je voelt je kwetsbaar en je bedenkt allerlei strategieën om met je angst om te gaan. Bijvoorbeeld door obsessief afleiding te.

Hiermee kan je angst aanzienlijk verminderd worden of zelfs helemaal verdwijnen. Als jouw angst om alleen te zijn dusdanig groot is, dien je als eerst naar de huisarts te gaan.

Tip 1: Ren niet weg van je nare gevoelens

Deze kan je. Gerelateerde psychische aandoeningen. Autofobie ontwikkelt zich ook bij andere angststoornissen, zoals bij paniekaanvallen (waarbij patiënten bang zijn om bij het alleen zijn een paniekaanval te krijgen).

Agorafobie is een andere angststoornis die gerelateerd is met autofobie. Autofobie beschouwen arts soms zelfs als symptoom van deze aandoening.